News55

Då kan bostadsmarknaden stärkas

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 20 dec. 2022

Många är det som svettats över den tuffa bostadsmarknaden det senaste året. Vissa trender visar dock att marknaden kan stärkas.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Blickar vi tillbaka på bostadsåret 2022 så kan man minst sagt säga att det blev dramatiskt. Nästa år verkar det som att dramatiken fortsätter. Enligt experter och statistiker som Svd Näringsliv har pratat med verkar trenderna på marknaden fortsätta.

Dock håller inte alla med om detta. Där åsikterna skiljer sig är när den berömda botten är nådd och precis hur stora nedgångar vi kan räkna med i framtiden.

– Bankerna pratar om ytterligare 10 procent prisfall, men bland spekulanter svarar de flesta 1–5 procent ytterligare prisfall, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet.

Erik Holmberg menar samtidigt att om man ser på saken långsiktigt så kan större trender som urbanisering och ekonomisk tillväxt ge stöd åt bostadsmarknaden. Det faktum att långräntorna även kan ha toppat talar för att vi inom sinom tid kan se en stabilisering.

Alla är dock inte missnöjda med det gånga året. Enligt en enkät som Hemnet har gjort så är de flesta som sålt sina bostäder positivt ställda till 2022. Hela 66% svarade att de sålde sina bostäder med 10% vinst eller mer.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS