News55

Det visste du inte om Ullared-Morgan

Ullared
TV-kände Ullared-profilen och aktieklipparen Morgan Karlsson, 50, tycker att börsen börjar bli "en farlig grej". (Foto: Anders Wiklund/Scanpix/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 10 sep. 2024Publicerad: 10 sep. 2024

TV-kände Ullared-profilen Morgan Karlsson, 50, börjar dra öronen åt sig med sin stora hobby. “Jag tycker det är för riskabelt”, säger han till Hänt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ullared-Morgan är inte bara tv-känd lagerarbetare. Han är också en börsklippare av rang och har blivit miljonär på sina aktieplaceringar.

Han var bara 15 år när han började satsa pengar på börsen och redan 2013, för elva år sedan, blev han miljonär på sin aktieportfölj, uppger Hänt.

Vågar inte satsa lika hårt på börsen

Men nu ligger han lågt, och det beror på att finansmarknaderna svajar betänkligt, han tycker att börsen börjar bli “en farlig grej”, säger Morgan Karlsson i artikeln.

Han “vågar inte”, säger han, ta ut svängarna lika mycket på aktiemarknaden i dag som han gjort tidigare.

I stället placerar han i räntefonder och räntesparande.

“För jag tycker det är för riskabelt, alltså det händer så mycket på marknaden som man inte kan styra över själv”, förklarar han i Hänt-intervjun.

ANNONS

Ullared-Morgan sparsam med aktietips

ANNONS

Han hänvisar till USA och Asien, att när det händer något där så smittar det börserna globalt och sänker aktieinvesteringarna.

När kunder kommer fram till honom i Ullared och ber om börstips har han slutat med att ge aktieråd med tanke på att börsen är så darrig.

Han gör ingen hemlighet av att han tjänar pengar på sina placeringar men har svårt att uppskatta hur stor förmögenheten här, det sköter sig självt på hans ISK-konto (investeringssparkonto), förklarar han.

Clas Ohlson är hans senaste aktieköp, framgår det i Hänt, och han lutar åt att även köpa aktier i ståljätten SSAB. Men längre än så sträcker sig inte Ullared-Morgan med sina aktietips i dag.

Läs även: Ullared–Morgan om sin medverkan: “De får göra som de vill” News55

ANNONS

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS