Åldersdiskriminering, trygghet och läkemedel – där är några av äldrefrågorna som EU:s svenska toppkandidater anser är viktigast under nästa mandatperiod.
Mest läst i kategorin
“Under den gångna mandatperioden har Miljöpartiet verkat för ett förbud mot åldersdiskriminering på EU-nivå och att det ska gälla även utanför arbetsmarknaden”, deklarerar Alice Bah Kuhnke, Miljöpartiet, i en artikel på Senioren.
Partiernas toppkandidater i EU-valet får redogöra för vilken äldrepolitisk fråga som står högst upp på deeras agenda.
För Heléne Fritzon, Socialdemokraterna, är läkemedel den mest angelägna frågan.
“Vi arbetar nu med en stor förändring av EU:s läkemedelsmarknad för att öka tillgången till mediciner”, förklarar Fritzon.
Tomas Tobé, M: Trygghet viktigaste äldrefrågan i EU
Liberalernas Karin Karlsbro propagerar för att antidiskrimineringsdirektivet återupptas medan Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt bland annat efterlyser stora ekonomiska satsningar på äldreomsorg och sjukvård.
Tomas Tobé, Moderaterna, pekar på tryggheten som den mest primära frågan för äldre.
Alice Teodorescu Måwe, Kristdemokraterna, anser att varje medlemsland har bestämmanderätten över äldrepolitiken, vilket KD har för avsikt att driva under kommande mandatperiod.
Charlie Weimers, Sverigedemokraterna, anser att frågan om att EU inte ska få beskatta svenska medborgare är viktigast, framgår det på Senioren.
Emma Wiesner, Centern, konstaterar att seniorperpektivet är viktigt inom alla politiska områden.
Missa inte: Ålderismen kvarstår på arbetsmarknaden News55
Senaste nytt
Tänk inte mer på bokföringen (än du behöver)
Med Fortnox är bokföringen uppdaterad i realtid, så att du alltid kan lita på siffrorna.
Rekommendationer om RS-virus – detta bör du veta
Folkhälsomyndigheten har publicerat rekommendationer om vaccination mot RS-virus till vissa grupper för att skydda mot allvarlig sjukdom. Här får du veta mer om deras råd.