News55

Ny våg av bedrägeriförsök

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 08 juni 2022

Äldre personer i Kalmar och på Öland har lurats på miljonbelopp den senaste veckan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tidningen Barometern berättar om en ny våg av bedrägeriförsök i Kalmar och på Öland. På lite mer än en vecka har äldre personer blivit av med närmare en miljon kronor bara i Kalmar. En av de drabbade är en äldre kvinna som blev uppringd av någon som sade sig representera en telefonoperatör. Personen uppgav att kvinnan betalat för mycket men samtalet slutade med att hon förde över sammanlagt 550 000 kronor till bedragaren.

Nerikes Allehanda rapporterar att Nora kommun tagit beslut om att sälja mark vid området Christinelund till en privat entrepenör som ska bygga bostäder. Prislappen ligger på närmare 3,7 miljoner kronor men det var ett oenigt kommunfullmäktige som klubbade igenom beslutet. Fyra partier yrkade istället på återremiss och hänvisade bland annat till att värderingen av marken behövde göras om. Totalt handlar det om 40 nya bostäder som ska byggas på marken.

Uppsala Nya Tidning berättar att regeringen föreslår en satsning på tio miljarder kronor för att bygga ut järnvägen mellan Uppsala och Stockholm. Planen är en fyrspårig förbindelse och förhoppningen är att det ska minska tågförseningarna som drabbat pendlarna på sträckan.

I januari försattes Evedals värdshus i Växjö i konkurs efter att ha drabbats hårt av pandemin. Nu rapporterar Smålandsposten att man hittat en ny aktör som ska driva verksamheten vidare. Det är Smålands frukt och grönt som nu skrivit på ett femårigt avtal gällande restaurang- och konferensverksamhet. Företaget driver sedan tidigare kaféet i Evedals station.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS