News55

Prins Daniel kungligt rik på sitt företagande

Prins Daniel
Prins Daniel och prinsessan Estelle under Victoriakonserten på Borgholms slottsruin i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland.den 14 juli i år. (Foto: Mikael Fritzon/TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 01 okt. 2024Publicerad: 01 okt. 2024

Miljonerna rullar in för entreprenören prins Daniel som precis gett sig själv en ny miljon kronor i en tidig julklapp.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sedan 2015 har prins Daniel plockat ut över 34 miljoner kronor ur sitt helägda bolag Fornwij AB, inklusive en miljon kronor senast i september, uppger Expressen.

Genom sitt 100 procentigt ägda företag är prinsen även storägare i exklusiva hälsobolaget Lapada och Master Training som genererar en stor del av vinsterna.

Prins Daniel sitter inte i styrelsen i Fornwij AB, vars adress är Kungliga slottet, men i och med att han äger det helt och hållet är han den stora vinnaren.

Prins Daniel ska inte klaga

De senaste fyra åren har bolaget, enligt Expressen, gjort en vinst på mer än 27 miljoner kronor efter skatt.

Vid 2023 års utgång har prins Daniels helägda bolag Fornwij drygt 6 miljoner kronor i eget kapital och pengarna tycks fortsätta strömma in.

Vad prinsen tänker använda alla pengar till talas det däremot tyst om.

Hovets ekonomichef Jan Lindman har tidigare sagt till Expressen att han inte känner till det, men också att han inte skulle avslöja något om han visste.

ANNONS

Träffade kronprinsessan på sitt gym

Tidningen skriver att det spekulerats i att vinsterna går till prins Daniels och kronprinsessan Victorias fastighet på Värmdö.

Det var förresten på Master Training, som tidigare var en gymkedja, som Daniel träffade sin blivande hustru, kronprinsessan Victoria.

Master Training var då en gymkedja och Daniel var personlig tränare.

I dag är bolaget en “privat hälsoklubb” och det krävs ett en personlig rekommendation för att bli medlem i klubben, framgår det.

Läs även: Ministern kräktes inför prins Daniel News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS