News55

Protesten mot höga energipriser växer

Villaägarnas kraftsamling mot höga energipriser växer, på bilden, villor vid Skurusundet i Nacka
Villaägarnas kraftsamling mot höga energipriser växer, på bilden, villor vid Skurusundet i Nacka. (Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 28 okt. 2024Publicerad: 28 okt. 2024

I en kraftsamling mot orimliga energipriser samlar Villaägarna svenska folket för att protestera mot Sveriges dåligt fungerande elmarknad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Förtvivlade medlemmar ringer till villaägarna och ber om hjälp med en massa problem som alla är kopplade till höga energipriser.

Nu samlas Villaägarna svenska folket i en aktion som bygger på hushållens egna berättelser om hur den till synes trasiga elmarknaden drabbar dem och vittnesmålen strömmar in.

Sveriges energimarknad är trasig

“Nu får det vara nog! Sveriges energimarknad är trasig i grunden och politikerna måste höra folkets missnöje och ta tag i problemen – en gång för alla”, säger Cecilia Reuter, förbundsordförande på Villaägarna i ett pressmeddelande.

Villaägarna startade kraftsamlingen i protest mot orimliga ebergipriser med syftet att synliggöra konsekvenserna av den snedvridna energimarknaden.

Lämnas till energiministern

“Folk känner sig maktlösa mot den svårbegripliga energimarknaden där du som kund inte längre kan göra rätt. Det som verkar vara ett klokt beslut för din elräkning i dag blir inte sällan både misslyckat och dyrt imorgon”, säger Cecilia Reuter i pressmeddelandet.

På bara några veckor har hundratals vittnesmål kommit in och i januari ska Villaägarna trycka alla berättelser i ett manifest som de ska överlämna till energiminister Ebba Busch.

ANNONS

“Ebba Busch är som energiminister ytterst ansvarig för Sveriges energimarknad. Det duger inte att skylla på tidigare regeringar eller gömma sig bakom EU-direktiv. Väljarna lider under trycket från en vild och oförutsägbar energimarknad”, säger Cecilia Reuter i pressmeddelandet.

Villaägarna kraftsamlar mot orimliga energipriser

EU:s prissättningsmodell, stigande nätavgifter, hög energiskatt, ett osäkert energisystem och ökande efterfrågan gör att elen blir allt dyrare.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS