News55

Lyxbyggarens vd: Hoppas ni är nöjda

Artikelbild
En av bostadsrättsföreningarna i lyxbygget Norra Tornen i Stockholm har begärt Oscar Properties i konkurs. Arkivbild. (Foto: Janerik Henriksson/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 08 aug. 2024Publicerad: 08 aug. 2024

Det krisande fastighetsbolaget Oscar Properties ansökan om rekonstruktion avslogs av Stockholms tingsrätt på onsdagen, rapporterar Dagens industri.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“De har uppnått sitt mål”, säger vd Richard Bagge om en bostadsrättsförening som begärt bolaget i konkurs.

Oscar Properties, som ligger bakom flera exklusiva bostadsbyggen i Stockholm, har enligt domstolen inte visat att det finns ”grundad anledning att anta att verksamhetens livskraft kan säkras genom rekonstruktionen”.

Beslutet kommer att överklagas till hovrätten med en begäran om skyndsam handläggning, enligt bolaget.

Men redan på måndag tar samma tingsrätt beslut om en bostadsrättsförenings begäran om att försätta fastighetsbolaget i konkurs.

”De har uppnått sitt mål, en trolig konkurs på måndag”, skriver Oscar Properties vd Richard Bagge i ett pressmeddelande. Han tillägger att han hoppas att de är “nöjda”.

“Vid en konkurs blir utfallet för dem noll, zilch som man säger på engelska. Det har jag försökt förklara för dem såå många gånger”, skriver han.

Även Skatteverket har begärt Oscar Properties i konkurs då bolaget har två miljoner kronor i skulder till staten som Kronofogden inte lyckats driva in, enligt DI.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS