News55

Obama: Därför ska du inte jobba för hårt

Artikelbild
Barack Obama känner ånger för ett av sina val och prioriteringar. Foto: Fredrik Hagen / TT
Alva Bergland
Alva Bergland
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 12 juni 2023

Framgång kommer till den som sliter hårt och offrar privatlivet för jobbet. Eller? Nu ställer sig den förre presidenten i skaran personer som ångrar att de låtit jobbet gå före fritiden.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Låt inte karriären gå före privatlivet – det är rådet förre presidenten Barack Obama ger sina döttrar. Detta skriver Dagens PS i en artikel.

Obama menar att det är skadligt att helt och hållet satsa allt på arbete och karriär. I stället uppmanar han unga människor att jobba med något de tycker är intressant och menar att det är viktigt att jobbet inte ersätter andra viktiga aspekter i livet, skriver CNBC.

Obama konstaterar att ens familj och de timmar man tillbringar hemma kommer att ha större betydelse på lång sikt. Han är en av flera rika och framstående män som har uttryckt ånger över att ha satsat för hårt på sina karriärer.

– Din familj, de timmar du är hemma, kommer troligen att vara mer meningsfulla för dig i det långa loppet, säger han till tidningen. 

Fler håller med

Tidigare har även Microsoftgrundaren och numera heltidsfilantropen Bill Gates uttryckt liknande åsikter. Gates betonade vikten av att leva och inte bara arbeta när han höll tal för nyutexaminerade studenter vid Harvard.

Enligt Obama är de mest framgångsrika och lyckliga människorna de som hittar balansen och ger lika stor vikt åt sitt privatliv som åt sitt arbete.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS