News55

Här är kändisarna som lämnade oss 2022

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 22 dec. 2022

Året lider mot sitt slut. Blickar vi tillbaka ser vi en rad stjärnor som har lämnat oss, varav många har lämnat minnesvärda arv i form av musik, filmer och tv-ögonblick. Här listar vi de kändisar som vi minns och sörjer 2022.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tyvärr är 2022 inget undantag när det kommer till kändisar och folkkära profiler som lämnat oss. Nedan listar vi några av dem som har gått bort under året.

Ingvar Oldsberg

Den folkkära tv-profilen Ingvar Oldsberg avled den 10 februari i sviterna av en svår sjukdom. “På Spåret”-grundaren blev 76 år gammal.

Dagny Carlsson

I början av 2022 lämnade Sveriges äldsta bloggare oss, Dagny Carlsson. Den folkkära profilen blev 109 år gammal.

Drottning Elizabeth II

Den 8 september avled drottning Elizabeth II. Hennes bortgång uppmärksammades över hela världen. I rekordlånga 70 år satt hon på tronen och blev 96 år gammal.

ANNONS

Börje Salming

Börje Salming räknas som en av de främsta hockeyspelarna genom tiderna. Den 24 november avled legendaren i nervsjukdomen ALS.

Sven-Bertil Taube

Sven-Bertil Taube dog i London. Han var en av våra mest folkkära artister och har en lång karriär bakom sig inom musiken och som skådespelare.

Rolf Skoglund

De flesta känner förmodligen igen Rolf Skoglund från sin ikoniska roll som familjefadern i Kjell Sundvalls klassiska komedi Vi hade i alla fall tur med vädret. Han gick bort den 28 juni.

Björn Natthiko Lindeblad

ANNONS

17 januari gick föreläsaren och buddhistmunken Björn Natthiko Lindeblad bort i sviterna av nervsjukdomen ALS. Han valde själv att avsluta sitt liv.

Sven Melander

Sven Melander gick bort den den 31 mars och blev 74 år gammal. Hösten 2021 meddelade tv-personligheten att han drabbats av en ny sorts cancer.

Lennart Hjulström

Den flitiga skådespelaren som varit aktiv inom både film och teater dog i juli. Han spelade bland annat i den Oscarsnominerade filmen Ondskan.

Ivana Trump

Donald Trumps före detta fru hittades död den 14 juli nedanför en trampa i sitt hem på Manhattan, New York. Ivana Trump blev 73 år gammal.

ANNONS

Olivia Newton-John

Grease-stjärnan Olivia Newton John levde i 30 år med bröstcancer. Den 8 augusti somnade hon in i sitt hem, omringad av sin familj.

Svenne Hedlund 

Sven “Svenne” Hedlund, Sveriges kanske största popstjärna på 60-talet, gick bort den 3 december. Svenne Hedlund var bland annat medlem i Hep Stars, tillsammans med bland andra Abba-stjärnan Benny Andersson.

André Leon Talley

Den 18 januari avled före detta chefsredaktören för Vogue och modejournalisten André Leon Talley. Han blev 73 år gammal.

Anne Heche

ANNONS

Skådespelerskan Anne Heche var med om en tragisk bilolycka den 5:e augusti. Bilen började brinna och Anne Heche hamnade i koma. En vecka senare förklarades hon död.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS