News55

Malmö reptilcenter: "Det kan vara samma orm"

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 12 aug. 2015Publicerad: 12 aug. 2015

En två meter lång pytonorm slugades ut ur en bil på motorvägen framför en förvånad bilist. Malmö reptilcenter säger till News55 att det kan vara samma orm som varit på rymmen två gånger tidigare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var polisen som kom med den två meter långa ormen till Malmö Reptilcenter på onsdagen.

– Den är medtagen, svullen på halva huvudet och blöder lite ur munnen just nu, så den får vila upp sig här i värmen, säger Joakim Bokblad på Malmö Reptilcenter, till News55.

Det är högst troligt att skadorna på ormen uppkommit av att den trillat ut medan bilen var i rullning. Antingen har ormen “friåkt” eller så kan den ha befunnit sig i bilen och ramlat eller slängts ut. Joakim Bokblad ser inte vänligt på det alternativet.

– Man kör inte runt med en orm lös i bilen, det är verkligen inte trafiksäkert, säger han.

Kan vara samma orm

Polisen som lämnade av tigerpytonormen vill komma i kontakt med dess ägare och har förhört vittnet. Tills vidare kommer Malmö Reptilcenter ta hand om ormen åt polisen.

– Den är alltså tills vidare omhändertagen av polisen men vi tar hand om den eftersom de inte har ett terrarium hos polisen, säger Joakim Bokblad.

News55 rapporterade för ungefär en vecka sedan om en pytonorm som två gånger på bara två dagar försvunnit från sin ägare – men hittats och återlämnats. Utan att vilja spekulera för mycket säger Joakim Bokblad att denna orm liknar pytonormen som tidigare försvann.

ANNONS

– De är ungefär lika stora och det är samma art, men vi kan inte säga om det är samma eller två olika ormar, säger han och vill poängtera att majoriteten av ormägare är djurvänner och behandlar sina ormar mycket bra.

– Det är tråkigt att de få undandag som inte kan ta hand om sina pytonormar i Malmö ger ormägare ett dåligt rykte.

Ormen ska undersökas närmre för att utesluta allvarliga skador när den har fått återhämta sig.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

Gabriella Lahti
Gabriella Lahti

Podcastproducent med fokus på dokumentärt berättande. Reporter med rötter i nyhetsjournalistik. Redigerar också rörlig bild.

ANNONS