News55

Bästa julsnapsen hinner du fortfarande göra!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 22 dec. 2023Publicerad: 22 dec. 2023

Den goda julmaten kräver ofta flera dagars förberedelse. Men den goda hemmakryddade snapsen fixar du lätt på ett dygn!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Här är fyra favoriter av egen julnubbe, och alla hinner bli klara till julaftons eftermiddag. Eller avnjutas till kvarvarande julsill på juldagen eller annandagen eller i mellandagarna! Väldigt lätta att göra är de också:
Pepparrotssnaps: Skiva en bit färsk pepparrot och lägg i en liten flaska vodka. Låt dra i ett dygn eller mer.

Citronsnaps: En klassiker, lika lätt att göra. Skala en citron, men ta bara det gula, inte den vita hinnan som är innaför skalet. Lägg skivorna i vodka (gin går minst lika bra) ett dygn. Klart!

Ingefärssnaps: Gör som med pepparroten. Skiva en matsked färsk ungefära och låt den dra ett dygn eller mer i sprit. Sila bort ingefäran.

Jag har inte provat, men jag tror att man kan få lika gott resultat med den inlagda ingefäran som man använder till sushi och som finns att köpa på små glasburkar.

Vitlökssnaps: Jätte-jättegod, tycker jag, men alla som har provat har inte hållit med. Testa själv, vetja: Hacka en stor vitlöksklyfta och lägg den i brännvin ett-två dygn.

Det lär finnas de som dricker vin till julbordet. Det skulle aldrig falla mig in. Julmaten är som gjord att ackompanjeras av kallt, gott öl – och en nubbe för den som vill ha. Och här kom alltså, i sista minuten, busenkla recept till några roliga hemmasnapsar. God jul!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS