Elfvings Matblogg
Blir vansinnig av inbrottssäkra matförpackningar!
Ulf Elfving
För drygt tio år sedan slog lyxburgaren igenom i Sverige och många nya hamburgerrestauranger etablerades. Men nu är det tuffare tider för branschen och många kedjor kämpar med lönsamheten. Pandemin och inflationen har lett till ett sinande intresse samtidigt som marknaden har mättats av det stora utbudet.
Björn Jansson och Johan Svensson öppnade restaurangen Burgersson i Göteborg 2013 och till en början gick affärerna som på räls. Men de senaste åren har varit svåra.
– Det har varit mycket press på våra gäster de senaste åren. Ökade kostnader, höjda räntor, inflation – det är liksom inget direkt som hjälper oss. Det är enkelt att skära ned på restaurangbesök nu, så hela branschen drabbas snabbt och hårt. Det är som det är, jag hoppas att det släpper, säger Jansson till Göteborgs-Posten.
Flippin’ Burgers var en av de första och mest hajpade hamburgerrestaurangerna, men nu har kedjans ägarbolag Varma Spisen ansökt om företagsrekonstruktion.
Nyheter24 har sammanställt en lista på de kedjor som tappade mest under föregående år. Enligt siffror från Allabolag har Brödernas Group AB backat överlägset mest ekonomiskt.
Annons
Annons
Annons
Annons
Be om att bli uppringd
Genom att klicka vidare så godkänner du att bli uppringd på det telefonnummer du anger.
Mejla oss
Genom att klicka vidare så godkänner du att vi hör av oss på den e-post du anger.