News55

Här slutade fel låtval i mordförsök

Artikelbild
Linus Ahlgren
Linus Ahlgren
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 dec. 2020

Efter att tre män suttit och druckit alkohol bröt ett häftigt bråk ut när “fel låt” spelades. En av männen gick i berusat tillstånd till angrepp med kniv mot sin vän. Han har nu fått sin dom, skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är Expressen som skriver om de tre män i Halmstad som under sommaren träffades på en krog och sedan beslutade sig för att fortsätta festen hemma hos en av männen. Männen införskaffade lösmustascher, hattar och tog en sväng förbi Systembolaget och enligt utsago ska stämningen har varit festlig. Kort därpå bytte dock kvällen skepnad och blev till rena mardrömmen.

Bakgrunden till bråket är inte fastställt och de inblandade männen uppger olika teorier. En handlar om att en av männen ska råkat ha spela samma låt två gånger om från datorn. Den man som senare skulle komma att bli knivhuggen ska ha beslutat sig för att bege sig hemåt genom att först besöka toaletten – då ska han ha blivit angripen av en av de två andra männen och blivit huggen i halsen med en kniv, skriver tidningen.

Kniven ska ha satt sig djupt mellan två kotor vilket föranledde att offret ramlade ihop i panik och att den tredje mannen snabbt larmade till SOS.

Enligt Expressen ska den åtalade mannen i förhör ha hänvisat till självförsvar men inte fått något gehör hos tingsrätten. Han döms nu till nio års fängelse för försök till mord.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS