News55

Så stor blev smällen för Björn Ulvaeus i tvist

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 01 okt. 2021Publicerad: 01 okt. 2021

Artisten stämde ett stort företag men istället åker han själv på en rejäl smäll. Det rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I februari 2018 fick Abba-stjärnan Björn Ulvaeus problem vid sin bostad på ön i Djursholm. Plötsligt hade han varken tillgång till el eller vatten, vilket enligt Björn berodde på ett grävarbete som företaget Peab hade gjort året innan. Det skriver Expressen.

– De grävde av en ledning ute vid vägen, det stämmer. Vi hade inget vatten och ingen el heller, men det ordnade sig till slut. Men de är ovilliga att erkänna, berättade Ulvaeus för tidningen då. 

Peab håller med om att de grävde sönder kablarna men menar att de fixade skadorna, och att artistens el- och vattenproblem beror på kalla temperaturer och att ledningarna därför har frusit. 

Björn Ulvaeus stämde företaget på 820 549 kronor plus ränta, vilket Peab inte gick med på. Tvisten gick till rättegång och nu har domen från Nacka tingsrätt kommit, där man slår fast att målet ogillas och att artisten ska betala Peabs rättegångskostnader på 324 239 kronor.

”Peabs invändningar har inte motbevisats. Det har enligt domstolens bedömning inte bevisats att funktionen i värmekabeln för vattenledningen slogs ut genom avgrävningen eller en bristfällig reparation. Björn Ulvaeus talan ska därför ogillas”, står det i domen. 

– Björn kommer att överklaga domen, det av den enkla anledningen att innan Peab grävde av vattenledningen har den alltid fungerat, säger P-G Jönsson, artistens juridiska ombud, till Expressen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS