News55

103-åriga Dagny Carlsson utsedd till Årets senior

Artikelbild
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 jan. 2016

Utmärkelsen Årets senior går i år till 103-åriga bloggaren Dagny Carlsson från Solna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är tidningen Senioren som utser vinnaren och i år är det alltså denna 103-åriga bloggaren Dagny Carlsson som tar priset.

Dagnys blogg med över en miljon besökare ledde till att hon fick vara med i SVT:s dokumentär ”Det är inte så dumt att bli gammal – Livet börjar vid hundra”.

Bloggandet började Dagny med när hon som 100-åring gick en datorkurs och bad sin lärare hjälpa henne att komma igång, men sin första dator fick hon redan vid 93 års ålder av sin systerson.

“Ingen ska komma och säga att det var bättre förr”

Till Senioren säger Dagny att hon tror anledningen till att hon är så populär helt enkelt handlar om att hon är så gammal:

– De tror inte att gamla människor kan någonting. Det är ingen som förväntar sig något av en som är så gammal som jag.

Allra roligast tycker Dagny om att blogga om hur det var förr i tiden.

– Det skadar inte att folk vet hur bra de har det idag. Ingen ska komma och säga till mig att det var bättre förr. Men en sak var nog bättre, och det var sammanhållningen människor emellan. Man hjälpte varandra, man var tvungen att göra det.

ANNONS

      LÄS MER: 71-åringen som både löper och modellår

Vill få andra äldre att inse de kan göra saker

Dagny berättar för Senioren att hon fått mycket trevligare på äldre dar än om hon bara ”satt här och ugglade själv”.

– Utan bloggen skulle jag less ihjäl. Men fortfarande är jag ganska så ensam. En del tror att jag lever ett glamouröst liv, men så är det inte. De flesta dagar är jag här hemma ensam, säger Dagny.

Hon vill gärna få andra äldre att inse att de faktiskt kan göra saker men att gamla ofta tystas ner, att det handlar om generationer som är ganska beskedliga.

– Vi har blivit kuvade livet igenom. Jag tror att det kommer att bli annorlunda med 40- och 50-talisterna. De kommer inte att låta sig tystas.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS