News55

Kvinna fick dödsbesked om sin pappa - som levde

Artikelbild
ARKIV - Manlig brevbärare delar ut post i flerfamiljshus i Stockholm.
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 08 mars 2016Publicerad: 08 mars 2016

I myndighetsbrevet stod det att pappan avlidit. Men det var fel. – I en timme var jag övertygad om min pappas död och hann meddela flera familjemedlemmar, skriver kvinnan i en JO-anmälan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En kvinna i Stockholm fick i ett brev från kommunens överförmyndarnämnd veta att hennes pappa hade dött. Men dödsbeskedet var felaktigt och orsakades av en blankettmiss.

Enligt nämnden berodde misstaget på att ”formulären låg väldigt nära varandra”, skriver kvinnan i en anmälan till justititeombudsmannen.

“Händelsen har berört mig mycket illa”

Hon beskriver i samma anmälan hur hon tar emot det tjocka kuvertet från Överförmyndarnämnden och bland redovisningshandlingar över pappans ekonomi läser ”Du har mottagit handlingar i Din egenskap av företrädare för dödsboet.”

      LÄS MER: Bobbi Kristina Browns dödsorsak offentliggjord

”Under ungefär en timmes tid var jag övertygad om min pappas död, och hann meddela flera familjemedlemmar”, skriver kvinnan. Det var först när hennes mamma kontaktade pappans gode man som det visade sig att pappan fortfarande levde.

”Händelsen har berört mig mycket illa”, fortsätter kvinnan i sin anmälan till JO som hon dels motiverar med att Överförmyndarnämnden felaktigt har meddelat henne om att pappan avlidit, dels att nämnden gett henne en mycket detaljerad insyn i pappans privata ekonomi.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS