News55

Suzanne Reuters läkare trodde hjärtfel var stress

Artikelbild
STOCKHOLM 20170912
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 11 jan. 2018

Läkarna tog inte Suzanne Reuters hjärtfel på allvar förrän hon vägrade lämna sjukhuset. Nu berättar hon om sjukdomen och om vikten av att inte ge sig förrän man får en riktig diagnos. – Säkert upplevdes jag som besvärlig, men jag var påläst, säger hon i en intervju för 1.6-miljonersklubbens medlemstidning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var för tre år sedan som skådespelerskan Suzanne Reuter började känna att något var fel. Kroppen lydde inte riktigt och hon mådde allmänt dåligt, berättar hon för 1.6-miljonersklubbens medlemstidning.

Hon drabbades av yrsel och kramper i halsen och huvudet. Vid tillfällen tappade skådespelerskan till och med medvetandet.

– Tack och lov hade jag folk omkring mig de gånger jag svimmade, säger hon till tidningen.

Problemen började begränsa skådespelerskans vardag. Hon började dra sig för att vara ensam med sina barnbarn eller köra bil.

Efter ett ytterligare svimningsanfall sökte hon läkarvård.

– Jag fick höra att orsaken säkert var stress och utmattning, men jag visste att de hade fel. Säkert upplevdes jag som besvärlig, men jag var påläst, och tänkte definitivt inte åka hem och fortsätta svimma utan att veta om dess orsaker. Mitt liv är mitt.

      LÄS MER: Här är risken för hjärtinfarkt störst i landet

Ovanligt hjärfel

ANNONS

Och tur var det att hon stod på sig. Efter en undersökning blev Reuter vad som på läkarspråk kallas för ”kardiologisk frikänd”. Men det ville hon inte köpa. Hon krävde att hon skulle få en IRL inopererad i kroppen, som läser av hjärtats puls och aktivitet. Det visade sig att hon lider av ett ovanligt förmaksflimmer. Vid ett tillfälle gick hennes hjärta från 74 till 240 slag på några sekunder.

Trots medicinering mådde Reuter fortfarande inte bra och det beslutades att hon skulle göra ytterligare en operation. Det visade sig att hon lider av en svårdiagnostiserad sjukdom, förmaksarytmi, som gör att hjärtat ibland skenar.

Idag mår Suzanne Reuter bra, men råder kvinnor som är oroliga för hur de mår och inte tas på allvar att stå på sig.

– Du känner din egen kropp, du vet när det är fel, säger hon till 1.6-miljonersklubben.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS