Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 02 mars 2024Publicerad: 02 mars 2024

Regerande cupmästaren Häcken är utslagen i årets upplaga. Brommapojkarna vann gruppen och gick vidare till kvartsfinal efter 1–1 borta mot Hisingslaget. Även Halmstad är vidare från sin grupp. Häcken behövde vinna med två mål mot den allsvenska konkurre…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Cupmästarens fiasko – utslagen av BPAdam Ihse/TTMikkel Rygaard och regerande cupmästaren Häcken är utslaget i årets upplaga av turneringen. Arkivbild.FotbollTTRegerande cupmästaren Häcken är utslagen i årets upplaga.Brommapojkarna vann gruppen och gick vidare till kvartsfinal efter 1–1 borta mot Hisingslaget. Även Halmstad är vidare från sin grupp. Häcken behövde vinna med två mål mot den allsvenska konkurrenten Brommapojkarna för att vinna gruppen i svenska cupen och det började bra på hemmaplan. Redan i den femte minuten satte Ali Youssef 1–0 till hemmalaget. På tilläggstid av den första halvleken skulle dock BP kvittera. Efter en snabb kontring kunde Wilmer Odefalk skicka in kvitteringen bakom Peter Abrahamsson i Häckenmålet. Det blev matchens sista mål och BP vann gruppen på sju poäng – tre poäng före Häcken.Ett steg i rätt riktning för oss i alla fall, men vi vill vinna och är besvikna, säger Amor Layouni till TV4 Play. Även Halmstad är klart för kvartsfinal. En målvaktstavla låg bakom 1–0-segern för hallänningarna borta mot IFK Värnamo. Viktor Granath kunde utnyttja hemmamålvakten Jonathan Rasheeds felpassning och rulla in bollen i öppet mål i slutet av första halvlek. Rasheed hade en lördagseftermiddag där oturen grinade honom i ansiktet. I början av andra halvlek tvingades han byta efter en kollision där han fick Halmstadanfallaren Naeem Mohammeds knä i ansiktet. För Värnamo hade det räckt med en poäng för att säkra gruppsegern och en kvartsfinalplats, men trots att smålänningarna dominerade spelmässigt blev det förlust och uttåg ur svenska cupen. Övriga grupper i cupen spelas färdigt under söndagen och måndagen. Kvartsfinalerna spelas nästa helg.