A-
A+

Drömjobbet: att få äta kräftor i oändlighet...

Jag har fått det häftigaste och läckraste uppdrag man kan tänka sig: att testa alla tänkbara sorters kräftor! Satt i timmar och bara myste. Ja... - en och annan rysning blev det också.

Ulf Elfving

Jag har älskat skaldjur i över ett halvt sekel, så det var inte svårt att tack nej när Aftonbladet bjöd in till sin testpanel. Sex personer fick i uppdrag att prova de flesta av marknadens kräftmärken.

Resultatet står i tidningen i dag, så det ska inte föregripas. Men generellt kan jag skriva under på att de kräftor som finns att köpa i år är rena berg- och dalbanan. Från några hyggliga toppar till de djupaste bottnar.

Generellt gäller också att de turkiska kräftorna genomgående förefaller ha ett bra år.

De svenska är knappast riktigt “färdiga” än. Först om två-tre veckor börjar de bi välmatade och romfyllda.

Och dill verkar det vara ont om. Synd, för utan dill inga bra kräftor.

Mer om kräfttestet kan man läsa i Aftonbladet. Och nu väntar jag bara på inbjudan till test av hummer, krabba, ostron, räkor och varför inte störkaviar. Ställer som vanligt upp helt ideellt…

Kräfttestargänget: Jon Hansson, Aftonbladet, Anton Ahlsten, konsult, Christina Möller, matlegendar, Nisse Molinder, fiskhandlarlegendar, undertecknat matvrak samt Johanna Westman, matkreatör, och författare samt ägare till Mosebacke Matstudio.

Ulf Elfving
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.