A-
A+

Annons

Annons

Aina Bergvall: Därför måste valrörelsen börja nu

Sverige har en regering igen. Det ser ut som om vi kan slippa ett extraval även om budgethanteringen är en riskfaktor – oavsett vilket är det inte mer än ett drygt år kvar tills vi ska gå till valurnorna och utse dem som ska representera Folket, oss, valmanskåren, allmänheten.

News55Carl-Ingemar Perstad: Så rör Elon Musk om i grytan

Amerikanska tidningar jämför Elon Musk med förre presidenten Donald Trump. Man syftar på expresidentens och Musks metod att använda Twitter för att presentera nyheter som skakar om världens börser. Senast var det Musks besked att plötsligt stoppa kryptovalutan Bitcoin som betalningsmedel när man köper en ny Tesla.

News55Aina Bergvall: Så minns jag Lasse Weiss

Vi skulle ses i september, efter en rad inställda möten. Det var ju corona-tider. Men i våras verkade det lätta. I den första höstmånaden skulle det ske.

News55Min storebror har gått bort och marken rämnar under mig

Tommy Engstrand var verkligen som en brorsa. Polare, mentor och förebild. En unik kombination av underbar medmänniska och oslagbar yrkesman.

News55Cay Bond: Så har mode blivit politik

Vad händer i modevärlden? En fråga som egentligen skulle ställas till alla nyutexaminerade modestudenter, den generation som kommer att leda oss in i modets framtid och som gärna vill experimentera och inspirera till nytänkande.

News55Aina Bergvall: Bara den som fifflar har något att dölja

Integritet. Kan du komma på ett ord som blivit mera laddat? Vem pratade om den personliga integriteten för, låt oss säga, tjugo år sedan? Ingen som jag minns!

News55Detta har vi svalt med hull och hår

Jästen var slut häromdagen när vi skulle baka lite bröd. Inga problem eftersom Konsum finns bara några hundra meter bort. Där möttes jag av beskedet ”stängt på grund av IT-störning”.

News55Detta är som sammet för en sömnlös människa

Sitter på balkongen. Njuter i fulla drag. Klockan har passerat midnatt, det är den mörkaste delen av den ljusa sommarnatten. De vita petuniorna jag nyss lät ersätta penséerna slår lydigt ut, pelargonerna är proppfulla av röda blommor och hortensian, som mot alla odds övervintrat, ser väldigt livskraftig ut även om jag ännu inte sett några knoppar.

News55Här är vännerna det gått snett för

När gamla vänner inte längre står att känna igen blir man förstås väldigt bedrövad. När man dessutom känner sig sviken av dem vill man helst vända dem ryggen. Eller ska de få en chans till?

News55Jag erkänner: Så har jag syndat

Om du lovar att inte berätta det för någon så ska jag nu göra en träda-fram-are. En skämmig en. Bekänna en synd.

News55Totte Wallin: Så kan det bli om man leker med orden

”Ismen oj Eskimå”. Det var David Tynan O'Mahony mer känd som Dave Allen som introducerade ”anagrammet” för mig. Man tar bokstäverna i ett namn eller företeelse och gör ett nytt ord, begrepp eller vad det nu blir av samma bokstäver.

News55Varför ska bankens kunder göra jobbet själva?

Nej, jag har inte blivit bitcoin-miljonär, trots att jag översköljts med erbjudanden om att göra denna investering för framtiden. Hur lockande än det kan te sig att bli riktigt rik – några personer har av allt att döma lyckats – har jag inte nappat på betet.

News55Så levde drömmen hos min 100-årige släkting

Farbror G hade en dröm. När han fyllde 100 år skulle han få ställa ut på Liljevalchs konsthall. Han sa att det var ett löfte. Upprepade det var gång vi sågs.

News55Leif Schulman: Därför skulle ABBA aldrig göra fansen besvikna

ABBA tillsammans i studion igen. Ett rykte lika envist som ”Michael Jackson lever”, eller ”Elvis Presley bor i Kalamazzo i Michigan”.

News55Carl-Ingemar Perstad: Så kom jag i gång med träningen

Jag hör inte till dem som köar till gymmet, speciellt inte så här i coronatider. Och det börjar märkas i byxlinningen och badrumsvågen förstärker min misstanke.

News55Elfving: Därför var Svante Thuresson unik

Svante Thuresson var unik på två sätt. Det skriver vår krönikör Ulf Elfving.

News55Är detta lugnet före stormen?

Florida är ingen duvunge när det gäller orkaner och alla vet att i orkanens öga är det kav lugnt innan vindarna drar igång med förödande kraft och förvärrar kaoset. Lite så är det i Florida just nu. Vi är i stormens öga. Expresident Trump i sitt lyxresidens gör ingen hemlighet av att han planerar att […]

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!