A-
A+

Jan Scherman: Dags att anmäla public service – uppenbar diskriminering av äldre

Väljarbarometrarna duggar tätt. Men i motsats till de riktiga riksdagsvalen så får inte alla röstberättigade vara med.

News55Kerstin, 81: Därför vill jag fortsätta jobba

Kerstin Wiegert Bucquet, 81 år, är en av dem som har anmält sitt intresse på Jobb55 efter att ha varit jobbonär sedan hon ofrivilligt gick i pension vid 67 års ålder. Sedan 13 år tillbaka jobbar hon som tentamensvakt på Malmö universitet. – Jag gillar friheten att kunna jobba när jag vill. Det är en lyx som man kan unna sig nu och då känner man sig yngre, säger hon till News55.

Jan Scherman: Därför måste vi mobilisera oss

En färsk Novus-undersökning visar att svenska folket lider av djupgående ålderism.

Artur Ringart: Så drabbades mina SVT-kollegor av ålderism

Artur Ringart, medgrundare av News55, som länge har jobbat mot åldersdiskriminering välkomnar den nya satsningen på Jobb55 med öppna armar. – Att vi med livserfarenhet utestängs från arbetsmarknaden är inget annat än ålderism. Bara för att man har passerat en viss ålder verkar det som om man inte räknas längre.

News55Artur Ringart: “En röst för oss årsrika har tystnat”

En röst för oss årsrika har tystnat. Barbro Westerholm är död. Den tråkiga nyheten kom som en överraskning för mig. För bara ett halvt år sedan avslutade Barbro, 89, sitt 27 år långa mandat i Sveriges riksdag för Liberalerna.

News55Cay Bond: Det här ger hopp om framtiden!

Glädjande inslag, i den annars så dystra och problematiska tillvaron, är det mesta som inredningsbranschen åstadkommer just nu. Stockholm Design Week som ägde rum i början på februari, ingav hopp om framtiden.

News55Ana Martinez: Viva Messi!

Att, som jag vara född i Maradonas och Messis land förpliktigar till fotbollspassion. Men när jag var ung i Argentina klappade mitt hjärta hellre för opera och film.

News55Ulf Elfving: Därför var Lasse Lönndahl unik

Lasse Lönndahl var inte bara Sveriges störste sångare på 50- och 60-talet – han var också den snällaste.

News55Cay Bond: Så kan mode påverka och skapa förändring

Så snart jag tänker på julen tänker jag också hur mysigt och skönt det kan vara att koppla av efter allt förberedande stök och bök, och då tänker jag att jag njuter och kopplar av iklädd plagg i mjuka kvaliteter.

News55Artur Ringart: Den här julen är den svåraste på länge

”Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma.” Viktor Rydbergs klassiska dikt från 1800-talet är äkta svensk jul för mig.

News55Ulf Elfving: Det blir en märklig jul i år

Snart dags! Vi äldre sitter vid brasan och myser och dricker glögg. Nickar till ibland. Det doftar sill, Jansson och pepparkakor. Barnbarnen leker snällt vid granen och väntar på tomten. Bing Crosby smeker fram White Christmas. Ute gnistrar snön i mjuka drivor. Tusen juleljus flimrar vackert.

Artur Ringart: Grattis Ulf Elfving – 80 år!

Min gode vän och News55:s matbloggare och krönikör, Ulf Elfving, har precis fyllt 80 år.

News55Aina Bergvall: Valresultatet är klart – de årsrika förlorar

Vi ska gå till valurnorna nu. En del har redan gjort det, förtidsröstningen är ju igång. Skönt att ha det avklarat, kanske, för den som är spiksäker på vilket parti man ska gynna och inte behöver betänketid ända in till målsnöret.

News55Carl-Ingemar Perstad: Törs man köpa en elbil?

Under mina 25 år som producent och programledare för Trafikmagasinet i SVT fick jag ofta frågan: Vilken är den bästa bilen? I dag frågar man i stället: Törs man köpa en elbil? Svaret på den frågan är ja, och nej!

News55Totte Wallin: Är stockholmare verkligen smartare än lantisar?

Ledarskribenten i DN Hanne Kjöller skrev ”Kinberg Batra hade rätt – stockholmare är smartare än lantisar”. Jag tänkte att det kanske beror på vad man menar med kunskap?

News55Carl-Ingemar Perstad: Här öppnar skola för seniorer

I amerikanska skolor så välkomnas seniorer till klassrummen, matsalarna och fotbollsplanen för att bidra till tryggare miljöer och med kunskap. Kanske borde Sverige ta efter detta?

Jan Scherman: Därför är riksdagen Sveriges skamfläck

Vilken underbar sommar! Det känns som om vi äntligen fått uppleva genombrott, som kan få betydelse framåt. Nej, jag tänker inte på vädret och den klimatrelaterade och tropiska värmen.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.