Annons

Annons

News55Grattis Ulf Elfving!

Idag, den 27 november vill jag hylla en av våra skribenter och en mycket god vän som fyller 78 år. Trots sin respektingivande ålder har han fortfarande ett mycket aktivt yrkesliv.

News55En hjälte är död

Man behöver verkligen inte vara fotbollsfreak för att höja på ögonbrynen när nyheten kommer att Diego Maradona är död.

News55Så skämmer jag bort mig i hemmets lugna vrå

Mitt i all turbulens då vi blivit uppmanade att stanna hemma känner jag en stor lust att skämma bort mig själv och uppleva välbehag.

News55Så blev jag modig

Jag föddes, fylld av rädsla, till denna värld. Jag fick det inympat med modersmjölken. I arbetarklassförorten Gubbängen skulle man på 60-talet vara rädd för läraren, läkaren, prästen, rektorn, konsumföreståndaren, biljettkontrollanten, skridskosliparen, tränaren m.fl, m.fl. Alla var män.

News55Så ser jag världen med nya ögon

Mina ögon blev allt mer som smutsiga fönster. Verkligheten var liksom doppad i mjölk, dimmig och suddig. Det var dags att göra något åt gråstarren, sa ögondoktorn. Byta linser på båda ögonen.

News55Därför är alla dagar fredag den 13:e

Fredagen den 13:e är passerad. Även om jag inte är särskilt skrockfull går jag som på glas dom där dagarna och ser till att inte utsätta mig för onödiga risker.

Så tog vi Sven Wollter till våra hjärtan

Sven Wollter är död. Så sorgligt. Så tomt det blir på den svenska scenen.

Så blir det när ekonomin styr äldrevården

Alla pratar om äldreboendena. I månader har vi diskuterat skyddskläder, outbildad personal, besöksförbud. Hur vi ska skydda de ”åldersrika”, ett ord som riksdagsledamoten Barbro Westerholm så sympatiskt fört in i samtalet.