A-
A+

Annons

Annons

News55Sverker Olofsson: Vem tar tag i ensamhetsproblemet?

Vårt samhälle präglas av en stor utbredd ensamhet, särskilt bland äldre. Men vem tar egentligen tag i problemet?

News55Totte Wallin: Så har skolan nått vägs ände

Ett förslag från skolminister Anna Ekström för tankarna till ishockeyspelaren Lill Strimma och vidare genom det svenska skolsystemet.

News55Aina Bergvall: Därför är paraplyernas tid förbi

Det är höst, vilket borde betyda paraplyernas tid. Men den är förbi. Märkligt nog!

News55Christina Kellberg: Därför sorterar jag ut mina skor

Jag minns alla mina skor och hur jag älskade att gå i dem. Nu sorterar jag ut dem, par efter par. De vinröda, högklackade från Magli, de gröna i mocka, som gick ton i ton med klänningen i sammet och som jag bar en nyårsafton. Men dansade jag i dem?

Jan Scherman: Upp till kamp mot ålderismen

Den här gången tänkte jag inte peka på alla andra. Till exempel, Folkhälsomyndighetens Johan Carlsson som gjorde oss äldre till en riskgrupp utan undantag, och när hemisolernigen skulle brytas föreslog att vi kunde ses på picknick och spela krocket. Eller ordföranden i Centerns ungdomsförbund, Réka Tolnai, med påhittade trötta Britt-Marie, 45, som påstods stå i vägen för alla unga.

News55Språket sprakar och språkar

ABC var bokstäverna som gällde när jag växte upp. Fröken som var fröken även på fritiden hade blåfärgat hår och var döpt till Märta. Hon spelade orgel och grät alltid när hon sjöng "Jesus för världen".

News55Aina Bergvall: Här är roliga trendbrottet i tv-rutan

Vår krönikör Aina Bergvall skriver om en välkommen förändring på tv. Men hon undrar när samma trend kommer till Sverige? Hon bjuder även på många trevliga tv-tips .

News55Artur Ringart: Så minns jag Zache

Inte Zache också. Det var min första reflektion när jag såg kvällstidningsrubrikerna. På kort tid är det många personer som betytt mycket för mig som har lämnat oss. Och det känns sorgligt och tungt.

News55Artur Ringart: Därför var sommaren en av de bästa

Det har varit en fantastisk sommar. På många sätt. Det har varit sol och värme, med temperaturer över 30 grader. Men det finns något som har varit ännu bättre.

News55Totte Wallin: Därför ska vi inte föra över vår rädsla till barnen

När jag varje dag följer undergången i media och läser om barn med klimatångest tänker jag på vad det var som höll mig vaken under ”forntidens ” sena femtio- och tidiga sextiotal .

News55Cay Bond: Så inspireras jag på kulturellt grönbete

Vi befinner oss mitt i sommaren och kan liknas vid boskap som äntligen fått komma ut på grönbete! Ystra och nyfikna ägnar sig nu det svenska folket åt att njuta av vårt vackra land.

News55Carl-Ingemar Perstad: “Det trodde jag inte om USA”

News55:s krönikör Carl-Ingemar Perstad delar med sig av sina observationer kring hur det är att vara senior i det stora landet i väst.

News55Aina Bergvall: Saknaden efter den bästa vännen

News55:s krönikör Aina Bergvall delar med sig av tomheten och saknaden som kan uppstå efter en god väns bortgång.

News55Totte Wallin: Här är parallell-samhället som borde bli film

Jag sitter i sommarstolen i skuggan under sommarsolen och funderar kring samtiden. Ett filmmanus flimrar förbi, en sammanslagning av Saltkråkan, Jönssonligan, Göta kanal med final i Göteborg som ”Husbilen brinner".

News55Leif Schulman: Dags att ta bladet från munnen SVT!

Det har nu gått några månader sedan SVT:s vd Hanna Stjärne lät meddela att SVT skulle göra en ny version av ”Saltkråkan”, tv-klassikern från 1964.

News55Aina Bergvall: Därför måste valrörelsen börja nu

Sverige har en regering igen. Det ser ut som om vi kan slippa ett extraval även om budgethanteringen är en riskfaktor – oavsett vilket är det inte mer än ett drygt år kvar tills vi ska gå till valurnorna och utse dem som ska representera Folket, oss, valmanskåren, allmänheten.

News55Carl-Ingemar Perstad: Så rör Elon Musk om i grytan

Amerikanska tidningar jämför Elon Musk med förre presidenten Donald Trump. Man syftar på expresidentens och Musks metod att använda Twitter för att presentera nyheter som skakar om världens börser. Senast var det Musks besked att plötsligt stoppa kryptovalutan Bitcoin som betalningsmedel när man köper en ny Tesla.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.