A-
A+

Annons

Annons

Totte Wallin: Så gick det när jag wallraffade på Arbetsförmedlingen

Nu när arbetslösheten stiger och debatteras kanske det behövs en annan röst.

Så har de äldsta drabbats dubbelt

Det våras, på alla fronter. Både vädermässigt och vad gäller pandemin anar vi nu bättre tider.

News55Detta måste vi hjälpas åt att försvara

Engelska språket tar sig allt mer in i svenskan. Både yngre och äldre säger allt oftare att de ”softar”, att tillvaron ”peakar” och att något är ”najs”. Tänk, hör jag ibland 20-åringar säga, tänk om vi alla bara pratade engelska. Så praktiskt!

News55Lena Adelsohn Liljeroth: Därför måste vi hålla våra löften

Att hålla löften till barn är en kungsregel. Lova inte att gå till parken och leka på lördag - om du inte håller ditt löfte. Lova inte att du ska ordna Fredagsmyset - om du inte håller ditt löfte. Barn glömmer inte givna löften, i synnerhet inte då man sviker.

News55Detta var inget aprilskämt!

Det kändes som jag hade tagit hem storvinsten i ett lotteri. På skärtorsdagen ringde det i min mobil.

News55Sverker Olofsson: Vad händer med min glänta och din bäck?

Har ni tänkt på så mycket det har pratats om skogen den senaste tiden. En rätt så hårdhänt debatt. Mycket enkelt kan man säga att skogsägare och skogsindustri hävdar att den svenska skogen sköts perfekt och naturvårdarna tycker tvärt om.

News55Totte Wallin: Så fäktas vi mot alla orosmoln

Varje morgon vaknar jag till sjörapporten och kollar våghöjden vid Ratan och gissar hur många centimeter Vänern ligger över referensytan på sjökortet. Sedan kan jag alla fyrarna från Thyborøn på Jylland till Storön i Bottenviken och det ger mig en trygghet där i sängen. Sedan smålyssnar jag till Ekot men när jag kommer till ”Tankar inför dagen” stänger jag av.

News55Sverker Olofsson: Varför fortsätter vi att ge pengar till de redan rika?

Gång på gång läser jag om hur bostadspriserna rusar i höjden. Inte minst villapriserna och varje gång är det lika svårt att förstå om det är meningen att man skall uppfatta det som en bra eller dålig nyhet.

News55News55:s krönikör: Mina vänner dör och de yngre skyller på oss

Det händer att jag ligger vaken på nätterna. Ser dem. Hör dem. Bilderna är klara, rösterna distinkta. De hör av sig och gör sig påminda från andra sidan. Mina arbetskamrater som dött i det vi kallar covid-19.

News55Så sjuk är vården i USA

När vi reser utomlands kollar vi att hemförsäkringen också har reseskydd eller så tecknar vi en speciell reseförsäkring för några hundralappar. Som utlandssvensk i USA är läget ett helt annat speciellt om man är senior. Min amerikanska sjukförsäkring gräver ett stort hål i ekonomin. 9500 kr ska betalas – varje månad, men jag har själv […]

News55Här är okunskapen som sprider sig i samhället

Allt fler väljer att gå ur Svenska kyrkan, de senaste åren har runt 80 000 personer varje år valt att säga upp medlemskapet. Trots det är det fortfarande 5,8 miljoner som genom kyrkoavgiften på skattsedeln bidrar till löner och underhåll av kyrkor.

News55USA: Här har seniorer fått gräddfil till vaccineringen

Oavsett var i världen man befinner sig just nu och tillhör gruppen seniorer är frågan densamma: När kan jag få mitt covid-vaccin? Om starten på hemmaplan varit lite skakig så gäller det också USA. Men en delstat går mot strömmen och satsar allt på att seniorer, 65+, ska gå först i kön.

News55Här är bördan jag vill slippa

Låt mig vara tydlig på direkten: detta handlar inte om munskyddens eventuella effektivitet i kampen mot coronaviruset i alla dess varianter. De lärde lär fortsätta tvista om det, medan de lämnar somliga mindre övertygade än andra, så kommer det nog också fortsätta. Nu förväntas man ändå ha ett, i alla fall om man dristar sig […]

News55Därför kommer gårdagens veteraner även hålla i framtiden

Det var dagen före nyårsafton och jag satt just här framför datorn och lyssnade med ett öra på ”Vinter i P1 ” med Patricia Tudor Sandahl som apropå åldrandet säger. ”Det var musikern Totte Wallin som en gång sa - finast av allt är när människor åldras med värdighet , precis som med gamla gitarrer . En använd kropp och en klang som djupnat. Det vill jag kalla skönhet ”

News55När ska SVT sluta diskriminera äldre?

Att det råder ålderism inom SVT har påtalats åtskilliga gånger. Kritiska röster har höjts mot företaget, både från tidigare medarbetare och tittare, men ingen där tycks ta någon notis om den skeva syn på äldre som råder.

News55Har du långtråkigt? Här är aktiviteter för att hålla humöret uppe

”Nå, vilken är dagens glada nyhet?” undrar alltid maken när han kommer upp ur sängen på morgonen. Jag brukar vakna någon dryg timme tidigare och har i allmänhet redan hunnit njuta frukosten i egen ro.

News55Här är den nya motionstrenden i USA

Tycker du gångbandet är enformigt och vädret inte perfekt för en långpromenad. Då ska du som många andra pröva på en av de senaste motionstrenderna i staterna.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!