A-
A+

Annons

Annons

News55Aina Bergvall: Valresultatet är klart – de årsrika förlorar

Vi ska gå till valurnorna nu. En del har redan gjort det, förtidsröstningen är ju igång. Skönt att ha det avklarat, kanske, för den som är spiksäker på vilket parti man ska gynna och inte behöver betänketid ända in till målsnöret.

News55Carl-Ingemar Perstad: Törs man köpa en elbil?

Under mina 25 år som producent och programledare för Trafikmagasinet i SVT fick jag ofta frågan: Vilken är den bästa bilen? I dag frågar man i stället: Törs man köpa en elbil? Svaret på den frågan är ja, och nej!

News55Totte Wallin: Är stockholmare verkligen smartare än lantisar?

Ledarskribenten i DN Hanne Kjöller skrev ”Kinberg Batra hade rätt – stockholmare är smartare än lantisar”. Jag tänkte att det kanske beror på vad man menar med kunskap?

News55Carl-Ingemar Perstad: Här öppnar skola för seniorer

I amerikanska skolor så välkomnas seniorer till klassrummen, matsalarna och fotbollsplanen för att bidra till tryggare miljöer och med kunskap. Kanske borde Sverige ta efter detta?

News55Cay Bond: Här inspirerar den äldre generationen

….. wonderful, wonderful Copenhagen i full färgglad modeskrud under årets andra Fashionweek som presenterar våren 2023.

Följ årets Äldreriksdag och ta upp kampen mot ålderismen!

Sverige är unikt i världen när det gäller diskriminering på grund av ålder, ålderism. Trots att vi har lagar mot ålderism följs de inte. Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med ålder. Lagen gäller inom arbetsliv, utbildning, hälso- och sjukvård, varor, tjänster och flera andra samhällsområden. Det finns alltså en lag, som ingen tycks bry sig om.

News55Carl Ingemar Perstad: Öppnar FBI-räden upp för Trump?

Kan FBI:s morgonräd mot expresident Trumps Floridahem ge honom fribiljett till Vita huset?

News55Sverker Olofsson: Därför fungerar inte valkompasser

Det har sina sidor att svara på de valkompasser som medierna nu presenterar i parti och minut. Härom året fick jag veta att jag borde rösta på ett parti som jag under inga omständigheter vill kopplas till. Jag inbillar mig att jag hade svarat uppåt väggarna.

News55Cay Bond: Det goda livet i Blå Hallen

I min ungdom, då jag gick i skola i Malmö, var Höganäs endast känt för sin keramiktillverkning. När den upphörde och framställningen av keramik flyttade till Thailand, förlorade Höganäs sin glans och blev en okänd håla vid havet i Kullaberg.

News55Carl-Ingemar Perstad: Jobben slutar inte efter orangea kuvertet

“You got a second chance” säger grannarna och klappar mig uppmuntrande på axeln när vi småpratar vid brevlådan och jag berättar hur mitt yrkesliv förvandlats, efter 25 år som programledare för tv-serien Trafikmagasinet, till något helt annat.

News55Aina Bergvall: Därför borde jag sakna mina myggbett

Det finns en kärlek jag aldrig behövt betvivla, inte en endaste sekund. Ändå är den obesvarad.

News55Carl Ingemar Perstad: Nytt skolår, ny masskjutning?

I delar av världen är våld lika med vardag. Sorgligt nog gäller detta även för våra barn. Frågan är om det någonsin kommer att få ett slut?

News55Totte Wallin: Palmes hemliga trubadurkarriär

Det har talats mycket om hur Lisbeth Palme styrde hela mordutredningen som om hon var livrädd för att något i privatlivet skulle avslöjas. Nu har hemliga Säpo-inspelningar hittats från familjen Palmes radhus i Vällingby samt i sommarhuset på Fårö och Lisbeth var som sagt lite skraj för att de ska komma ut.

News55Aina Bergvall: Marit Paulsen brann för äldre, djuren – och kaffe

För ungefär sju år sedan gjorde hon slut på livet som kändis och makthavare. Marit Paulsen valde att bli en privatperson igen, med Sture, djuren, de tio barnen och de många barnbarnen och den ständigt påfyllda kaffekoppen hemma på gården i Yttermalung.

News55Carl Ingemar Perstad: ”Ett hjärtslag från presidenttjänsten”

Hur har det egentligen gått för president Joe Biden efter att han insjuknat i covid-19? Hur är det med hans hälsa och vad händer om han skulle bli sämre?

News55Carl Ingemar Perstad: Dags för svenska politiker att sticka ut hakan

När man följt amerikanska valrörelser på nära håll och jämför med våra egna svenska blir skillnaderna tydligare för varje dag. I Sverige går vi mot riksdagsval med åtta partier som försöker övertyga varför man ska rösta på just deras parti. Lite elakt kan man säga att argumenten känns som i Povel Ramels gamla slagdänga: Jag har hört den förut och den var gammal redan då!

News55Artur Ringart: “Det finns en plats i helvetet för de personer som lurar äldre”

Man kan inte lita på någon nu för tiden. Samhällsklimatet har radikalt förändrats sedan jag var ung. Då hade man respekt för äldre. Lämnade plats för en gammal dam eller herre på bussen eller lät dem gå före i kön. Att lura eller utsätta äldre för bedrägeri var otänkbart.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.