News55

Detta önskar läkarna av sina patienter

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 01 sep. 2022

En läkare har också en längtan efter att bli förstådd och möta patienter med respekt och lyhördhet men de har vissa önskningar som de vill att deras patienter ska veta om.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Läkare och sjukvårdspersonal möter människor i svåra situationer i livet och ska alltid förhålla sig proffsigt och neutralt men många funderar nog på vad de egentligen tycker och tänker om sina patienter.

På internetforumet Reddit har läkare och sjukvårdspersonal delat sina tankar och åsikter som de önskar att alla patienter visste, enligt Femina.

”Prioritet ges till patienter enligt deras mående för tillfället. Var en tålmodig patient. Det är inte ett enkelt ‘först till kvarn får först mala-system”, skriver en läkare.

”Om du har lagts in på sjukhuset, ljug inte om hur mycket du har druckit”, tycker en annan.

”Läkare är där för att hjälpa dig; sluta ljug för dem. De måste skydda ditt privatliv. Om du tar droger, säg det till dem. De måste hålla det hemligt, och det kan döda dig om du inte säger något.”

”Ha inte medicinen i medicinskåpet i ditt badrum. Ångan från duschen och förändringarna i temperaturen kommer göra att din medicin fungerar sämre. Förvara den på ett kallt och torrt ställe borta från direkt solljus”.

”Sluta inte ta medicin på egen hand. Gör det bara inte, oavsett hur bra du mår. Sluta inte med någon medicin om du inte har pratat om det med din läkare”, skriver en person.

”Oavsett hur illa det är, så har vi sett värre. Du behöver inte skämmas.”

ANNONS

”Du ska aldrig avsluta en antibiotikakur i förtid för att du redan känner dig bättre”, skriver en annan läkare.

Kort sagt så är det en hel del som läkare skulle vilja säga till sina patienter men alltså inte riktigt gör.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS