Annons

Annons

Vad kan du om sällskapsspel?

Sällskapsspel är temat för den här veckans quiz. Spel är perfekt att ta till på regniga dagar eller kanske avsluta en varm och solig dag med. Vad kan du om sällskapsspel? Testa dina kunskaper i vårt quiz.

Vad kan du om svenska sommarstäder?

Svenska sommarstäder är temat för veckans quiz. ”Det här var ett trevligt sommar-ämne, med både lättare och svårare frågor. Jag kände mig ganska säker på många svar, men fick som vanligt gissa mig fram på en del. Men jag tycker att har man sex rätt eller mer, då är det klart godkänt”, kommenterade Artur Ringart efter ha gjort quizet. Han fick åtta rätt av tio. Lyckas du bättre?

Vad kan du om årets sommarpratare?

Årets sommarpratare är redan igång där Greta Thunberg i premiären drog fler än 1 miljon lyssnare. ”Sommarvärdarna hade jag bättre koll på förr i tiden. Då var det namn som jag kände igen och personer som jag oftast hade en relation till. Men frågorna är lite kluriga, så några kunde jag ändå. Trots det blev det några gissningar också” skriver Artur som fick sju rätt av tio möjliga. Kan du slå hans resultat?

Vad kan du om trädgården?

Sommaren är trädgårdens bästa tid, men hur står det till med kunskaperna kring denna folkkära plats?
GW Persson

Vad kan du om Leif GW Persson?

Kriminologen och författaren Leif GW Persson är en frekvent förekommande tv-profil. SVT har exempelvis sänt en serie om hans liv. Hur det står det till med kunskaperna om honom?

Vad kan du om Öland?

Den här veckan undrar vi vad du kan om Öland, väderkvarnarnas ö.

Vad kan du om midsommar?

Äntligen är det midsommar och den här gången undrar vi vad du kan om högtiden? Artur Ringart som fick fem rätt av tio trodde att han skulle lyckas bättre. ”I många år har jag firat midsommar i Stockholms skärgård hos goda vänner. Men sedan jag blev farfar firas midsommar vid Mälarens strand tillsammans med barn och barnbarn. I år på behörigt avstånd och tyvärr utan kramar”, skriver han. Artur och redaktionen önskar er alla en trevlig midsommar!

Vet du vad huvudstäderna heter?

Lördagar innebär som bekant quiz hos oss på News55. Den här veckan bjuder vi på temat geografi. Hur står det till med huvudstadskunskaperna?