A-
A+

Vad kan du om advent?

Vi går mot jul och adventstiden står för dörren. Vad kan du om våra traditioner och seder kring denna högtid? Testa dina kunskaper i vårt nya quiz!

News55Vad kan du om bröd?

Det finns många typer av bröd och man kan variera en macka i hundratals olika former. Hur bra koll har du på anda länders brödkultur? Testa kunskaperna i veckans quiz!

News55Vad kan du om julvärdar genom åren?

Nu har årets julvärd i SVT presenterats efter veckor av spekulationer. Vad heter han? Och hur många gånger var egentligen Arne Weise julvärd? Testa vad du kan om hedersuppdraget i tv-rutan i veckans quiz!

News55Vad kan du om värdelöst vetande – del 3

Det har blivit dags för ett nytt quiz i serien “Vad kan du om värdelöst vetande?”. Fakta som du antagligen inte har någon användning för, men som ändå är ganska rolig att kunna. Utmana gärna en vän!

News55Vad kan du om tv- och filmblunders?

Det blir inte alltid som man har tänkt sig, inte ens i påkostade Hollywood-produktioner. Hur mycket kan du om olika tabbar i tv- och filmvärlden? Testa kunskaperna i veckans quiz på News55. Utmana gärna en vän!

News55Vad kan du om förkortningar?

Oavsett om det är i arbetslivet, i nyhetsartiklar, sociala medier eller i samtal med tonårsdottern, så finns de där – förkortningarna. Har du koll på vad de betyder? Testa kunskaperna i News55:s quiz! 

Quiz: Vad kan du om seniorboenden?

Funderar du på att flytta till ett seniorboende, eller är du bara nyfiken på vad det är för något? Riksbyggens seniorkoncept Bonum är skapat för personer som är 55 år eller äldre och önskar en uppgradering av sin boendesituation till något utöver det vanliga. Bonumbostäder utformas med hänsyn till de boendes behov, både nu och i framtiden, och erbjuder genomtänkta lösningar för en enklare och mer bekväm vardag. Låter det som något för dig? Testa dig själv – vad kan du om Bonumkonceptet?

News55Vad kan du om Lasse Berghagen?

Den kända artisten och programledaren Lasse Berghagen har avlidit, 78 år gammal. Vad minns du av den folkkäre underhållaren? Testa kunskaperna i News55:s quiz.

News55Vad vet du om ost?

Dags att fram ostbrickan inför helgen! Det finns en mängd olika ostar, från olika länder och djur. Vilken typ av ost föredrar du? Och framför allt, vad kan du om ost? Testa kunskaperna i veckans quiz på News55. 

News55Vad minns du från 1973 (för 50 år sedan)?

I veckans quiz gör vi en nostalgisk resa 50 år tillbaka i tiden. Vad minns du av 1970-talet och specifikt vad som hände 1973? Testa kunskaperna i News55:s quiz.

News55Kan du världsledarnas tidigare jobb?

Har du koll på vad världsledare som Joe Biden och Vladimir Putin gjorde innan de blev presidenter? Testa vad du kan om höjdarnas tidigare jobb i veckans quiz! 

News55Vad kan du om kallbad?

Kallbad har fått ett uppsving i Sverige från pandemin och framåt och många har fastnat för de kyliga doppen. I vårt nya quiz undrar vi vad du kan om kalla bad?

News55Vad kan du om ekonomi?

Det tuffa ekonomiska läget lär väl inte ha undgått någon. Men har du koll på alla begrepp och personer som cirkulerar i nyheterna? Testa ekonomi-kunskaperna i veckans quiz!

Vet du vad huvudstäderna heter?

Det har blivit dags för ett nytt quiz på News55! Den här veckan bjuder vi på temat geografi. Hur står det till med huvudstadskunskaperna?

News55Vad kan du om klassiska maträtter från förr?

För att ha koll på vissa maträtter behöver man vara 50-plus. I vårt nya quiz undrar vi vad du kan om de klassiska maträtterna från 60-, 70, och 80-talet?

News55Vad kan du om leksaker från förr?

Sociala medier och olika appar står högt i kurs när barn och ungdomar får välja underhållning. Men hur underhöll vi oss innan Facebook och TikTok? Testa kunskaperna om leksaker från förr i veckans quiz! Utmana gärna en vän.

News55Vad kan du om svamp?

Äntligen är svampsäsongen igång, men innan du ger dig ut i skogen kan det vara bra att förbereda sig och testa svampkunskaperna. Gör vårt quiz här och utmana gärna en vän!

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.