News55

Tunnelbanemannen utvisad med specialchartrat plan

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 08 apr. 2016Publicerad: 08 apr. 2016

Den man som attackerade en småbarnsmamma i Gamla stans tunnelbana har avtjänat sitt straff och utvisats till Danmark i ett specialchartrat plan. Kostnaden landade på 80 700 kronor, rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

STOCKHOLM. Det var i januari som en övervakningsfilm från Gamla stans tunnelbana visade hur en man försökte stjäla från en äldre kvinna men blev stoppad av en småbarnsmamma som gick emellan.

Mannen svarade med att attackera kvinnan med slag i ansiktet framför ögonen på hennes två barn. Mannen spottade henne även i ansiktet.

      LÄS MER: Tunnelbanemannen har gripits

Dömdes till fängelse

Polisen gick ut med en efterlysning och vädjade till allmänheten om tips gällande mannens identitet. Detta ledde till att polisen kort därefter kunde gripa den 21-årige mannen i Märsta, där han bodde på Migrationsverkets förvar.

      LÄS MER: Polisen om attacken mot 63-åringen: Rånaren ringde själv till oss

Mannen dömdes mot sitt nekande till fängelse i två månader för misshandel och ofredande. Då han redan hade fått ett utvisningsbeslut fördes han efter avtjänat straff till Bromma flygplats den 10 mars.

Kostnad: 80 700 kronor

ANNONS

Han flögs därefter med ett specialchartrat plan till Köpenhamn, då han tidigare sökt asyl i Danmark och enligt Dublinförordningen skulle återvända dit. Kostnaden för planet gick på 80 700 exklusive personalkostnader och andra utgifter runt omkring, skriver Aftonbladet.

      LÄS MER: Polisen: “Vi vill komma i kontakt med den äldre kvinnan”

Till tidningen säger Johan Mellbring, chef för transportenheten på Kriminalvården, att han inte vill gå in på varför man valde ett chartrat flyg för en så kort sträcka.

– Det är ovanligt, det sker inte var och varannan dag men förekommer av säkerhetsskäl, säger han till Aftonbladet.

Måste fundera på konsekvenser

21-åringen var känd av polisen redan innan han attackerade småbarnsmamman. Till Aftonbladet förklarar Johan Mellbring att det visserligen är billigare att åka bil än ett chartrat flyg.

– Men med personer som har en stökig bakgrund, då måste man fundera på vilka konsekvenser det skulle kunna få i långa resor med bil, säger han.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS