A-
A+

Mussolinis barnbarnsbarn blir proffs i Lazio

Benito Mussolinis barnbarnsbarn är klar för Serie A-klubben Lazio. Arkivbild.
Benito Mussolinis barnbarnsbarn är klar för Serie A-klubben Lazio. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Romano Floriani Mussolini, barnbarnsbarn till Italiens tidigare diktator Benito Mussolini, har skrivit på sitt första proffskontrakt för Italienska Serie A-klubben Lazio.

Annons

Annons

18-åringen publicerade en bild på Instagram när han skrev på kontraktet.

"Jag är överlycklig över att ha skrivit på mitt första proffskontrakt för SS Lazio, och att jag får bära den här tröjan i ytterligare tre år", skriver han under bilden.

Tonåringen har spelat för Lazios ungdomslag sedan 2016, detta är hans första proffskontrakt.

Romano Floriani Mussolini morfars far är ingen mindre än Benito Mussolini. Fascistledaren Mussolini styrde Italien med järnhand mellan 1922 och 1945 och var under andra världskriget allierad med Tyskland och Japan.

Även Laziospelarens mamma, Alessandra Mussolini, har varit politiker. Hon har representerat tidigare premiärministern Silvio Berlusconis parti Heja Italien i Europaparlamentet.

Romklubben Lazio har blivit förknippade med högerextrema grupper. 2018 bötfälldes klubben på cirka fem miljoner kronor av det italienska fotbollsförbundet efter att supportrar klistrat upp antisemitiska märken på hemmaarenan Olimpico, som de delar med ärkerivalen Roma.

Klistermärkena föreställde Anne Frank i en Romatröja.

Lazioikonen Paolo Di Canio bötfälldes på cirka en miljon kronor 2005 efter att han gjort en gest som uppfattades som en heilning under en derbyseger mot Roma. Di Canio hävdade att hans raka arm hade missuppfattats.

Rättelse: i en tidigare version stod det att Benito Mussolini är Romano Floriani Mussolini farfars far, rätt är morfars far.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!