News55

Hyllar Boorks svar

Artikelbild
Foto: Erik Abel / TT
Axel Ellung
Axel Ellung
Uppdaterad: 21 juli 2015Publicerad: 21 juli 2015

Fotbollspelaren Lisa Ek kallade förre UEFA-presidenten Lennart Johansson "j-a tryne" efter hans uttalande om damfotboll. Nu hyllar hon Leif Boorks inlägg i debatten. "Han levererar raka puckar" skriver hon på Twitter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en intervju med News55 kritiserade Lennart Johansson damlandslaget i fotboll. Han ifrågasatte deras professionalitet efter misslyckandet i världsmästerskapet och undrade om de hade den rätta mentala inställningen för att vinna. Uttalandet upprörde många och debatten har gått het.

Igår gav sig hockeytränaren Leif Boork in i debatten. Han har både tränat herr- och damlag och tyckte att damerna fick oförtjänt kritik.

Efter Johanssons uttalande var en av de starkaste kritikerna fotbollsspelaren Lisa Ek. “Lennart ditt j-a tryne!” skrev hon på Twitter. Nu hyllar hon Boorks debattinlägg “Fantastiskt bra och insiktsfullt, lärde mig mycket, framförallt om mig själv av att läsa den texten. Tack Boorken!” skriver hon.

Hon skriver att hon använde ordet tryne om Lennart för att få utrymme och locka läsare till sin blogg för en mer seriös debatt. “Ibland måste man tumma på språket tillfälligt.” skriver Lisa Ek på Twitter.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS