News55

Så slipper du misstaget alla gör på semestern!

Artikelbild
Bild: AP Photo/Bob Edme
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 10 juli 2022

Bruna ben och paraplydrinken i solstolen, segelbåten, bryggfesten och blommor i håret. Visst lägger du också upp dina tjusigaste bilder på sociala medier! Eller är det tvärtom: Har alla roligare än du?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det finns nästan ingen annan tid på året som vi jämför oss själva med andra så mycket som nu på sommarsemestern. Den ena tjusiga semestervyn avlöser den andra.

Har alla andra roligare och mer fantastiska liv än jag är det lätt att tänka. Semesterångesten slår till och ens egna semester känns futtig.

Men lugn. Känslan är bara en semesterångestklassiker som förstärkts med sociala mediers intåg i allas våra liv. Susan Mobarke Hall är psykolog och ger i tidningen Wellness följande råd:

För det första; det är fullt normalt och helt okej att jämföra sig med andra. Kanske till och med erkänna för sig själv att man är lite avundsjuk. Skäms och förneka inte för dina känslor.

Därefter funderar du på när och varför du känner som du gör. Oftast är det på sociala medier. Tänk då på att du inte ser hela bilden. Den fina festen kanske kantades av ett bråk? Vad lägger du själv upp? Skulle du vilja vara den person vars fantastiska bilder du avundas? Ofta är det här man inser att det vill man ju inte.

Att vända på situationen och känna tacksamhet för det man själv har är en bra idé, och varför inte fråga kompisen om den magiska restaurangen, resan, båtturen är något hen kan rekommendera och ge dig information om så kan du göra detsamma.

Hamnar du ändå i jämförelseträsket kanske det är dags för en paus från sociala medier för tänk; då har du ju så roligt att du inte hinner ta bilder och lägga upp!

Källa: https://www.wellness.se/mental-halsa/a/0G5b8M/sa-slutar-du-kanna-semesteravund

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS