A-
A+

Eva Dahlgren spelar på Operan i höst

Artisten Eva Dahlgren uppträder på Kungliga Operan i höst. Arkivbild.
Artisten Eva Dahlgren uppträder på Kungliga Operan i höst. Arkivbild.
OperaTT

En nyskriven opera, konserter med Eva Dahlgren, en pingvin i duett med en älg och klassikern "Don Quijote". Det är några av nyheterna som presenteras i Kungliga Operans höstprogram.

Annons

Annons

Det blir både starka känslor och piruetter på Operan i höst. Bland annat har "Ariadne på Naxos" med Christina Nilsson i huvudrollen premiär, liksom nyskrivna "Strandad" med folkmusikern Lena Willermark i en av de ledande rollerna. "Strandad" är inspirerad av den kollektiva tragedin med tsunamin 2004. I barnoperan "Flyg vart du vill", som handlar vad som händer när vi dör, får publiken se en pingvin sjunga duett med en älg.

"Vi på Operan är oerhört glada över att kunna presentera ett mångfacetterat och färgstarkt program denna höst. I tider av oro i omvärlden behöver vi konsten i våra liv som bäst, mer än vad vi kanske tror", säger Birgitta Svendén, vd på Kungliga Operan, i ett pressmeddelande.

Publiken kommer också att kunna se Eva Dahlgren live på Operan i augusti. Hon samarbetar med dirigenten Hans Ek och Kungliga Hovkapellet.

"I mitt huvud ser jag hur publiken har fått säkerhetsbälten i stolarna. Det ska bli en kittlande, hisnande musikresa och frisyrerna ska stå på ända när vi är klara", säger Eva Dahlgren i pressmeddelandet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.