A-
A+

Vandrande valrossen Wally siktad på Island

Valrossen Wally har tidigare bland annat synts utanför Crookhaven på Irlands kust, där han i augusti i år tog sig ombord på en motorbåt. Arkivbild
Valrossen Wally har tidigare bland annat synts utanför Crookhaven på Irlands kust, där han i augusti i år tog sig ombord på en motorbåt. Arkivbild
IslandTT

Valrossen Wally har tidigare besökt Irland, Storbritannien och Spanien. Nu har han siktats på Island på väg hem till Arktis, rapporterar BBC.

Annons

Annons

Det 800 kilo tunga däggdjuret har blivit något av en turistattraktion efter att ha dykt upp i Europa i våras.

Wally hade inte setts till på över tre veckor när han i söndags siktades på Island, uppger organisationen Seal Rescue Ireland. Det hade då gått 22 dagar sedan det senaste livstecknet.

Han identifierades med hjälp av fotografier och genom ärren på de främre simfötterna.

Valrossen, som bedöms vara fyra år gammal, uppmärksammades för första gången när han sågs i grevskapet Kerry på sydvästra Irland i mars. Enligt experterna har han simmat de 400 milen från hemmet i Arktis. Sedan dess har han passerat Spanien, Tenby i Wales och Scillyöarna sydväst om Cornwall.

Wally ställde till det rejält i hamnarna på Scillyöarna, där han förstörde och sänkte flera båtar. En specialbyggd ponton sjösattes för att lugna ner honom.

Seal Rescue Ireland säger sig enligt BBC vara överlyckliga att den "vandrande valrossen" siktats på nytt och efter flera månader på vift verkar vara på väg hem.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.