News55

Här är världens dyraste lyxhem till salu

Artikelbild
Lyxigt boende med allt man kan önska finns till salu för den som har råd.
Petra Lundgren
Petra Lundgren
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 12 dec. 2022

Intresset för lyxiga hem är fortfarande stort. Här är världens dyraste hem som är till salu nu, skriver Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är en takvåning i Central park tower i New York som toppar listan över dyra lyxiga hem i världen just nu. Prislappen är 250 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 2,5 miljarder svenska kronor, skriver Dagens PS.

Det är en rymlig bostad på tre våningar och 17 545 kvadratfot (cirka 1 630 kvadratmeter) med storslagen utsikt. Där finns det sju sovrum och åtta badrum, men också flera kök, en takterass och två balsalar. Den som köper bostaden kan även nyttja pool och gym i tornet.

Näst dyraste fastigheten är Rutland Gate i London. Prislappen är 238 miljoner dollar, det vill säga 2,4 miljarder svenska kronor. Då får köparen ett lyxhem på 62 000 kvadratfot (cirka 5 760 kvadratmeter). För två år sedan såldes fastigheten för 232 miljoner dollar, så den har stigit något i värde.

Ett strandhus på Pacific coast highway i Kalifornien är till salu för 225 miljoner dollar, motsvarande 2,3 miljarder svenska kronor, och hamnar på plats tre över världens dyraste hem som är till salu nu. Boytan är 25 000 kvadratfot (cirka 2 320 kvadratmeter), har biograf och en pool som nås via en underjordisk tunnel. Till stranden går det att åka hiss.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS