News55

Johan Rabaeus om barn: "Det är inget för oss"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 11 aug. 2022

Johan Rabaeus njuter av livet som nybliven 75-åring och ångrar inget men valet att inte skaffa barn var inte helt självklart.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Skådespelaren Johan Rabaeus, 75, är ett välkänt namn och har setts i otaliga filmer och teateruppsättningar. Nu har han nyligen fyllt 75 år.

– Fan. Det låter också så mycket. Hur kunde det bli så här? Men jag önskar mig faktiskt bara en sak, att såret läker så att jag kan bada i Turkiet. Jag har fått en knäprotes och det är på grund av artros. Jag är offer för en överambitiös koreograf på Dramaten som ville att vi skulle inleda repetitionerna av ”Trettondagsafton” med en timmes träning. Jag sa ”du måste ju fatta att jag är en gammal get och att det inte är något jag blir kreativ av”. Till slut gick jag med på det under protest och pang så gick min hälsena av, berättar han i Aftonbladet.

Privat är han tillsammans med designern Camilla Thulin sedan 30 år tillbaka och paret tillbringar mycket tid i Turkiet, i Bodrum där de har ett boende samt seglar mycket. Att gifta sig eller skaffa barn har inte varit någon prioritet i deras liv även om skådespelaren under en period var öppen för det.

– Vi har ju passerat det stadiet då det var aktuellt med ungar. Men det är ingenting jag saknar eller går runt och tänker på. Det där med villa och Volvo har nog aldrig varit något för oss. Vi har en vovve och jag har kontakt med bonusbarn från tidigare förhållanden. Det räcker bra. Men under en period ville jag faktiskt ha barn men då stretade Camilla emot.

De har under åren fått frågan då folk ofta har åsikter när någon väljer bort barn och det är något som irriterat Johan en del.

– Ja, folk har alltid åsikter när man väljer att inte skaffa barn. Jag kan bli jävligt provocerad av det där. Vi som inte har barn existerar faktiskt också. Det känns tokigt att måla upp det som att det skulle vara massa problem med barn. Men det är inget för oss. Vi har livskvalitet på andra sätt.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS