-
+

Hörnqvists dubbel avgjorde för Florida

Floridas Patric Hörnqvist jublar efter sin kvittering mot Columbus.
Floridas Patric Hörnqvist jublar efter sin kvittering mot Columbus.
IshockeyTT

Florida har rivstartat NHL-säsongen – precis som nyförvärvet Patric Hörnqvist. Tre matcher har gett tre segrar och den svenske forwarden har stått för fyra mål.

Det är alltid kul att göra viktiga mål och hjälpa laget. Det är mitt jobb, säger svensken.

Annons

Annons

Med 4–3 borta mot Columbus fortsätter Florida att vara obesegrat den här säsongen.

Men segern satt riktigt långt inne. Columbus gick tidigt ifrån till 2–0 innan gästerna började knappa in på ledningen.

Senare, i ett sista desperat anfall, stod Patric Hörnqvist framför mål och när det blev oreda framför Joonas Korpisalo i målet kunde svensken på volley få in pucken.

Det återstod då tre sekunder att spela av ordinarie tid och kvitteringen till 3–3 var ett faktum.

Lång straffläggning

Förlängningen blev mållös och först i straffläggningens tionde omgång kunde Hörnqvist avgöra.

Det här var en viktig seger för oss. Vi spelade riktigt bra ishockey i 65 minuter och om man håller spelet uppe så länge vet man att man belönas, säger Hörnqvist enligt nhl.com.

Hörnqvist lämnade i höstas Pittsburgh för Florida och har fått en flygande start. Han är enligt klubbens Twitter nu den förste spelaren i Florida Panthers historia att göra mål i lagets tre första matcher under en säsong.

Florida har hittills bara spelat tre matcher, eftersom först Dallas och sedan Carolina fått ställa in matcher på grund av covid-19 i sina lag. Kanske har de få matcherna gett Florida mer energi. Columbus tränare John Tortorella medgav efter matchen att Florida hade mer fart.

Från nedsläpp var de det bättre laget. De var snabbare, de förflyttade pucken bättre. Allt i deras spel var bättre, sade han på presskonferensen efter matchen.

Annons

Annons

Klingberg hyllades

John Klingberg låg bakom Dallas 2–1-seger, efter förlängning, mot Detroit. Han gjorde lagets första mål och passade sedan fram Jason Dickinson till segermålet i förlängningen.

Efter matchen hyllades svensken av tränaren Rick Bowness.

Han var vår bäste back i slutspelet i Edmonton och är det fortfarande. Han vill vara där i alla situationer, han vill ha pucken. Då är han som bäst, säger Bowness till nhl.com.

Klingberg har svarat för sex poäng (ett mål, fem assist) på tre matcher.

Mitt jobb är inte att sitta och vänta på att matchen ska komma till mig. Jag är inte särskilt glad över matchen i kväll. Vi fick med oss två poäng, men vi kan bättre och vi måste steppa upp när vi möts igen på torsdag, säger Klingberg till nhl.com.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss