News55

Här dominerar kvinnor på höga poster

Artikelbild
Petra Lundgren
Petra Lundgren
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 24 mars 2022

LOKALTIDNINGSSVEPET 24/3 Svensk kommun har fler kvinnor än män på höga poster, i en annan kommun har maten blivit betydligt dyrare och nya bostäder är på gång på flera platser i landet. Det skriver svensk lokalpress om i dag.

ANNONS
ANNONS

I Örebro kommun är det fler kvinnor på de högre posterna och de är dubbelt så många än männen, skriver Nerikes Allehanda. De har även högre lön än sina manliga chefskollegor. Lars-Åke Brattlund, HR-chef i kommunen, säger att kompetens och erfarenhet är det enda schyssta sättet att skilja på individer. 

Kostnaden för maten har ökat kraftigt och det är något som Mjölby kommun känner av, rapporterar Corren. Marie-Louise Nydahl, måltids- och lokalvårdschef, säger att priserna kan variera under avtalsperioden men att det är onormalt höga priser just nu. 

Nya Wermlands-Tidningen skriver att ökande konkurrens i Karlstad i och med en etablering av en ny hamburgerrestaurang i city. Det nya stället vill bli den nya kvartersrestaurangen. 

Förtätningen av Hov Dalbogård i Växjö är omdiskuterad och har fått skarp kritik. Nu har SBB sökt bygglov och den första etappen består av två hus med sex våningar, skriver Smålandsposten

I Halmstad är det strid om nya hus på Nyhem, skriver Hallandsposten. Det kan bli 300 bostäder om två aktörer får bygga hus med åtta våningar. Politikerna är inte överens, S och V vill ha lägre flerbostadshus, inte förtäta så mycket utan ha grönytor. C menar att behovet av studentbostäder väger tyngre.

Även Västerbottens-Kuriren rapporterar om nya bostäder. Där ska 35 nya bostäder byggas intill Tornhuset i centrala Umeå. Det ska bli bostadshus och butiker i bottenvåningen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS