A-
A+

Matthews skickade Östersund till superettan

Varbergs Tashreeq Matthews gjorde ett mål och en assist i segern mot Östersund.
Varbergs Tashreeq Matthews gjorde ett mål och en assist i segern mot Östersund.
FotbollTT

Östersund kommer inte att spela i allsvenskan nästa säsong. En 0–3-förlust mot Varberg förseglade jämtlänningarnas öde.

Vi är inte bra nog i dag, vi skapar ingen stor målchans själva, säger Östersunds tränare Per Joar Hansen till Discovery+.

Annons

Annons

Pressen på Östersund var hög redan från början. En förlust på bortaplan mot Varberg skulle betyda degradering till superettan och Varberg hade inte förlorat på hemmaplan sedan i maj. Att det var ett pressat Östersund som klev in på Påskbergsvallen är en underdrift.

Bättre blev det inte när Oliver Stanisic skickade in 1–0 för Varberg i den tionde minuten. Mittbacken nickade in en perfekt slagen frispak från Tashreeq Matthews.

Matthews glänste

Samme Matthews satte sedan själv 2–0 för hemmalaget ett par minuter in i den andra halvleken. Efter ett fint samarbete med Jean Carlos de Brito på kanten kunde Matthews chippa bollen förbi Sixten Mohlin i Östersundsmålet.

Det hade kunnat bli ännu ett mål kort därefter, i den 57:e minuten stod Mohlin för en dubbelräddning. Än en gång var det Matthews som var framme, men varken hans skott eller Victor Karlssons retur tog sig in i nät.

En som hittade nätet var dock Ryan Moon, som punkterade matchen helt när han i den 85:e minuten skickade in 3–0.

Annons

Annons

"Det är största besvikelsen"

Resultatet innebär att Östersund får tillbringa nästa säsong i superettan medan Varberg tog sin första seger sedan 13 september.

De får göra 2–0 tidigt i andra och då går luften ur oss, säger Per Joar Hansen efter matchen.

Men det är inte bara den här matchen som gör att Östersund åker ur allsvenskan. Sedan Hansen tog över har det bara blivit en seger och två kryss på nio matcher.

Till slut handlar det om kvalitén om hur vi ska göra mål och hur vi ska försvara oss. Vi har haft många matcher där vi varit med. Det är bara matchen mot Djurgården där vi gav bort matchen helt. Men i dag känns det inte ens nära att vi ska vinna – det kanske är den största besvikelsen, säger Hansen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.